пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.



     Саме  в день боротьби проти насилля в сільському філіалі відбулася бесіда  " Торгівля людьми - сучасний прояв рабства" з метою підвищення  рівня знань щодо поняття «торгівля людьми», прав та свобод громадян.  У кожного своя стежка, свій шлях до мети. І щоб не трапилась  біда, яка ставить людину в залежність від обставвин, всі  повинні добре знати – рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний прояв його це торгівля людьми. Обговорення проблеми сучасності допоможе підвищити  рівень  знань стосовно прав людини, сприятиме вихованню поваги до людської гідності та особистості, почуття патріотизму.
    «Торгівля людьми» означає вербування, перевезення, передачу, приховування або заволодіння людьми із застосуванням насильства або під загрозою насильства, шляхом викрадення, шахрайства, примусу або зловживання владою чи уразливістю становища або шляхом підкупу у вигляді платежів, щоб отримати згоду особи, яка має контроль над іншою. Мета різна. Це примусова праця, примусовий шлюб, насильницьке використання в домашньому господарстві, в промисловому або сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово або на замовлення, використання в легальному або нелегальному бізнесі, викрадання людей різного віку для трансплантації органів, дітей – для жебракування або нелегального усиновлення. Тому, щоб не сталося біди пам’ятаємо народну приказку: «Береженого Бог береже».
Золоті правила безпеки:
- Нікому не довіряйте ваш паспорт.
- Залиште вдома своїм рідним інформацію про своє перебування за кордоном.
- Переконайтеся, що шлюб, зареєстрований в Україні, буде дійсний за кордоном. Порадьтеся з юристом щодо укладання шлюбного контракту.
- Регулярно телефонуйте додому.
- Переконайтеся, що фірма, яка пропонує роботу, має ліцензію на працевлаштування українських громадян за кордоном.
- По приїзді в країну, де ви будете працювати зареєструйтеся в посольстві України.
- Не забудьте з’ясувати номери телефонів українських посольств, неурядових організацій, які надають допомогу особам, які опинилися у скрутному стані.

Немає коментарів:

Дописати коментар